Jun 21, 2010

salam n salam 1 m'sia (cam nk bg ceramah lak..)

Masuk je laman blog aku, aku tertengok ayat "awak di 'tag'"
binatang apakah itu?? ni sume keja si ctnurkhijah yg telah meng'tag' aku,
hu3x...aku tak pandai sgt nk wat2 permainan camni,
aku try ghedah ja ni..3 hr (hr bekerja shj) gak baru siap..so hampa tengok & baca je la apa yg aku tulis kat bawah ni..

1.adakah anda rasa anda hot?
hot camne tu ~hot glamer ke @ hot cuaca?~
klau hot glamer tu: stakat ni aku lum lg terjerumus
ke kancah publisiti murahan la
(hehh..bg huraian la plak!)
cuaca panas gak kat luar..tp dlm opis ni sejuk giler,
huh org yg jaga 'ekon' ni buka sampai suhu brp darjah pun aku xtau..
(uitss..kata geng2 aku dlu tahap cipan la)

2. upload wallpaper yang anda gunakan skrg?


3. cerita pasal wallpaper tersebut
aku mmg suka view yg mcm ni

unt menghiasi screen laptop aku
(jiwa tenang..damai..~mendayu2 la plak~)

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
bln 3 yg lepas..
bila aku tiba di bumi KL semula setelah 2 tahun
bertukar ke sini (tmpt tugas skrg ni..)
(tu pun xopismate aku yg ajak kluaq, die nk banjer..klau x mmg memori mkn pizza ni 2 thn yg lps la)

5. lagu paling latest yang anda dengar?
Kebahagiaan dalam perpisahan
(nyanyian Shahir AF tu kot, aku agak2 je la..)

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni...
layan lagu2 dan celoteh deejay hot fm 
line pon ok skit hr ni, laju gak..klau tak merangkak2 cam siput ja..

7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
"Teh" oleh seluruh ahli keluarga aku
(ermm..ni bkn air 'teh' yg kita minum tu, ni singkatan dr "makteh" ~panggilan manja manji, gitu2 la..~)
"cik awie" oleh sesetengah kenalan kt base (tmpt keja aku)
(aku x suruh pun diaorg pggil aku ngan pggilan tu, tp diaorg pggil gak sape suruh)

8. tagged lagi 8 orang
1. http://kubi.frenzyfm.my/
2. http://iniblogeija.blogspot.com/
3. http://basikaltuaseries.blogspot.com/
4. http://arsyadhuruhara.blogspot.com/
5. http://coretanperantau.blogspot.com/
6. http://myzulkiflee.blogspot.com/
7. http://akukopi.blogspot.com/
8. http://suhaile3.blogspot.com/
 
9. Siapakah orang no.1 kepada anda
satu2nye member blogger  aku yg
berstatus deejay (deejay tenet)
hua3x..
(gi je kt blog die, jerit camni "kasi lagu rock 1") 

10. katakan sesuatu kepada orang no. 5..
welcome back to M'sia
(uitss..masih lum terlambat lg kan)

11. no 3 ada hubungan dengan sape?
mmpunyai hubungan sbg 'follower' kpd 2 rakan blogger berikut:
http://linmdnoor.blogspot.com/
http://iwannabelyana.blogspot.com/

12. bagaimana dengan no.4 lak?
aku pun xtau dia ade hubungan ngan sape, bile view profile dia,
juz ckp dia ni lelaki, umo 22 thn & asal dr negeri 9

13. pesan kepada orang no. 6
jgn lupe jwb soklan2 ni nnt k..

14. kata2 cinta tuk orang no.2
oitts..ape kabar, dh lame aku xjenguk blog ko,
xsempat nk tengok celoteh2 ko
i lap u..

15. adakah no 7 & no 8 mempunyai persamaan?
kedua2nye minat ngan bidang fotografi (secara sambilan)

16. berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang mengetag
1. opismate aku gak
2. asbend dia keje kt sini tp bahagian yg lain
3. muda dr aku
4. mempunyai sepasang cahaya mata
5. warga tempatan (org langkawi..)

17. perasaan anda masa buat tag ini..
dengar hot fm..cuaca cam redup je kt luar 
18.adakah anda tau razman itu sengal?
cehhh..mana la aku kenal nm mamat ni,
mgkin org yg jual jagung kt psr malam tu kot,
tp aku xpasti lak nm die ape..
(gi psr mlm nnt aku tnya nm mamat tu sape? hehh buat malu je,
nk gi tanye sesuke ht, ade berani??
acah je ni, malu arr itu pun aku nk ambik port..hu3x)

19. gay or less?
Ciss..yg ini oooo tak berani nk tuduh2, xbaik ooo jage tepi kain org
(lantak die la nk jd pe pun, jgn sekeh kepale aku dh..pantang keturunan suku sakat aku, ngeh3x)











3 comments:

KuBi said...

hamik nih http://kubi.frenzyfm.my/2010/06/main-tag-mender-lak-budak-sakura-nih.html

siti nurkhijah said...

hahaha... pandai pun buat menda alah ni...
tunggu permainan seterusnya...

Long Haffiz Long Hassan said...

datang amik award..
tp entri nnti jap eh..
hehe..triomas btw..