Mar 23, 2010

Jalan2 Di KL..

Minggu lepas (Rabu) aku pi KL ngan member aku.
ni la member yg gi KL ngan aku - cik yus

Kami naik bas pukul 11 mlm kat Sungai Petani (SP). Sampai kat Jln Duta 3.30 am tu..so kitaorg ambik 'cab' terus ke Keramat Jaya 2. Loging 3 hari 2 malam kat situ la (ceh mcm pakej cuti la plak). Free..hehhee..
First day kat sana aku pegi lawat kengkawan lame aku kat ofis dulu. Pukul 10 am klua dari umah sampai la pukul 3 pm aku kat sana. Best dan meriahnyer jumper member2.
Hari kedua (Jumaat) aku ke Pudu survey tiket bas untuk balik ke SP. Dapat la tiket kul 12 am (hari Sabtu). Pastu janji ngan member ofis aku nak jumpe kat pizza hut di Jaya Jusco (JJ) baru AU3. Sebelum tu aku ajak cik yus ke Jln TAR dulu nak tengok pe yang patut (selalunya tudung & kain). Bkn pe..alang2 dh kat area tu, nnt kalau nk datang semula kena patah balik ke situ. So kitaorg buat keputusan pegi Jln TAR dulu.
Dok kat sana sampai la pukul 12 tghari. Pastu kami naik LRT dari Masjid Jamek ke Setiawangsa, then ambik 'cab' ke JJ kat AU3. 
lepas berpisah ngan kakak2 tu kat pizza hut, aku dgn cik yus naik plak ke tingkat atas, nak pusing2 JJ. Ronda gak la kat tgkat ats tu, ada la beli 2 3 jenis barang.Kami sampai ke rumah dlm 4.30 pm.

 

HARI KE-3
KLCC
penat gak jalan, k mas sempat minum kat water cooler tu.
Kat KLCC sampai pukul 1.00 pm ja..sampai rumah dlm pukul 1.30 pm.

PUTRAJAYA
Dalam pukul 2.30 pm, kami bergerak lak ke Putrajaya, nak tengok show belon panas.

Mula2 sampai pakat dok tengok gelagat org ramai dulu..cuaca owhh..panas la..berpinaq biji mata. Kami tggu la sampai pukul 4.00 pm gak, baru la nmpak tanda2 nak munculnya belon panas tu. Sampai rase dahaga la dibuatnya.
Haa ni la rupe nya k ain..x-cited tengok belon panas tu naik ke udara. Hehhee..mcm tak besa tgk belon tu..huahua..Dlm kul 4.30 pm, kami gerak ke Masjid Besi (member aku la kata) untuk solat Asar jap..
On the way balik ke KL (dlm pukul 6.30 pm), di sepanjang jln tu nampak la belon2 panas ni di udara.
 

sampai di rumah dlm pukul 8.30 pm jugak la, jln jem..

2 comments:

Tihara said...

thanx for your following ;)

kodok hijau the ghost writer said...

btol btol berjalan..hahahaha